ZAKLJUČEK BRALNEGA TEKMOVANJA BEREMO Z ROVKO ČRKOLOVKO

Avtor: | Apr 3, 2024 | Dogaja, Obvestila

 

V letošnjem šolskem letu smo se z nekaterimi učenci 5. in 6. razredov vključili v bralno tekmovanje Berimo z Rovko Črkolovko, ki ga organizira Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Oddelek za mlade bralce. Gre za izviren pristop k spodbujanju branja in izboljšanju bralnih navad, saj temelji na vodenem bralnem tekmovanju, ki ne motivira samo posameznikov, temveč celotno razredno skupnost. Učenci so se tako od decembra do marca med seboj spodbujali in podpirali, pogovarjali o prebranih knjigah in zanje navdušili še ostale.

2. aprila, na mednarodni dan knjig za otroke, smo se z učenci, ki so znotraj tekmovanja prebrali vsaj eno knjigo, udeležili zaključne prireditve. Poleg pozdravnih nagovorov direktorice Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper, Luane Malec in župana mestne občine Koper, Aleša Bržana, smo bili deležni zabavnega programa voditeljev TV oddaje Male sive celice: Roka Škrlepa in Juša Milčinskega ter kreativne gibalnice plesa skupine Hoops dance.

Med razvedrilnim programom so bili razglašeni tudi rezultati tekmovanja.

S ponosom sporočamo, da je naša šola dosegla izjemne rezultate: med 5. razredi je 5. A osvojil 1. mesto, medtem ko sta  6. A in 6. B osvojila 2. in 3. mesto med 6. razredi. Na lestvici desetih najboljših bralcev so bili pretežno učenci naše šole: tri petošolke so prebrale vseh 43 knjig, dve petošolki sta prebrali 30 knjig. Med šestošolci so trije prebrali več kot 30 knjig, dve šestošolki več kot 20 knjig, ena šestošolka pa je prebrala 18 knjig. Poleg tega smo osvojili tudi obe prvi mesti za naj komentar knjige. 

In kot sta dejala voditelja: “Na Ukmarju očitno delajo nekaj prav.”

Iskrene čestitke vsem bralcem za njihov trud in vztrajnost!

“V knjigah je zbran večji zaklad, ko v piratski votlini na Otoku zakladov.”  Walt Disney 
Dostopnost