OBELEŽITEV MEDNARODNEGA DNEVA KNJIGA ZA OTROKE

Avtor: | Apr 8, 2024 | Dogaja

V četrtek, 4. aprila 2024, smo pri redni uri KIZ (knjižnično informacijska znanja) obeležili mednarodni dan knjig za otroke, ki ga vsako leto praznujemo 2. aprila. Dejavnost je bila zasnovana tako, da je spodbudila ljubezen do branja in kreativnost med mladimi učenci. 

Med uro smo učencem predstavili življenje in delo priljubljenega danskega pisatelja Hansa Christiana Andersena. Skozi zanimive in poučne zgodbice smo jim približali pisateljevo otroštvo ter pomen njegovih del v svetu otroške literature.

Po prebrani pravljici, so se učenci preizkusili v risanju najljubših prizorov iz Andersenovih pravljic ali pa so ustvarjali prizore iz drugih priljubljenih pravljic. Svojo ustvarjalnost so izražali s flomastri ali barvicami. Nastale so številne čudovite risbe, ki prikazujejo domišljijo in talent naših drugošolcev.

Obeležitev mednarodnega dneva knjig za otroke je bila uspešna in poučna izkušnja za vse udeležence. Drugošolci so se ne le zabavali, ampak tudi poučili o pomenu branja, kreativnosti in življenju pisatelja Hansa Christiana Andersena. Dogodek je pustil trajen vtis na vse nas in nas spodbudil k nadaljnjemu raziskovanju sveta literature in umetnosti.

 

Dostopnost