ZABAVNA NOČ V KNJIŽNICI

Avtor: | Apr 22, 2024 | Dogaja, Obvestila

Spanje med knjižnimi policami je bilo nepozabno doživetje za 24 prijavljenih četrtošolcev, ki so že uspešno zaključili bralno značko. V petek, 29. aprila 2024, smo v šolski knjižnici preživeli lepo in zanimivo popoldne, ki se je raztegnilo pozno v noč in zaključilo v soboto dopoldan. 

Da bi ohranili duh branja smo dogodek otvorili z detektivsko zgodbo Tine in Bine detektiva: primer Prepolovilec, ki je imela poleg napete vsebine tudi dragocen ekološki in družbeni nauk. V skladu s tem smo se lotili ustvarjanja nočnih lučk. Rabljene steklene kozarce smo oblepili s papirnatimi servietami ter dodali čajne svečke. Poleg tega smo izdelali tudi knjižna kazala. Vse izdelke pa so otroci lahko obdržali. 

Sledilo je zabavno druženje, večerja in različne družabne igre. Med slednjimi so učenci najbolj uživali v iskanju skritih predmetov s pomočjo škrata ter v igri Ugani risbo, kjer so morali uganiti naslove znanih knjižnih del. Tekmovanje je bilo napeto, saj sta zmagovalca lahko izbrala filma za kasnejši ogled. Ko je zunaj že padel mrak, smo s prej izdelanimi lučkami uživali v sprehodu okoli šole. 

Po vrnitvi v knjižnico smo pripravili ležišča, se udobno namestili in si ogledali filma po izboru zmagovalcev popoldanske igre. Ura je bila kar pozna, zato je večina učencev kmalu zaspala.

Zjutraj smo se prebudili, pospravili svoja ležišča, pojedli zajtrk in se pripravili na nov dan. Pred odhodom domov smo še nekaj časa preživeli ob knjigah in družabnih igrah. 

Za zaključek so učenci na evalvacijskem listu izrazili svoje mnenje in izgleda, da bo noč v knjižnici postala tradicija, saj so bili vsi navdušeni in polni pozitivnih vtisov. 

 

 

Naslovna foto: Canva

Foto: arhiv knjižnice

 

Dostopnost