NOČ MED KNJIŽNIMI POLICAMI

Avtor: | Apr 25, 2022 | Dogaja, Obvestila

S četrtošolci, ki so že opravili bralno značko, smo v petek, 22. aprila 2022, v šolski knjižnici preživeli lepo in zanimivo popoldne, med knjižnimi policami pa smo tudi prenočili.
Noč v knjižnici smo že pozno popoldne otvorili z detektivsko zgodbo Tine in Bine detektiva. Primer Prepolovilec, ki je imela poleg napete vsebine tudi koristen ekološki in družabni nauk. Nadaljevali smo z ustvarjanjem nočnih lučk. Steklene kozarce smo oblepili s papirnatimi servietami in dodali čajne svečke. Izdelali smo še nekaj knjižnih kazalk, vse izdelke pa so otroci tudi obdržali. 
 
Sledilo je zabavno druženje, večerja ter družabne igre. Med slednjimi sta bili učencem najbolj všeč: pomoč škratu pri iskanju skritih predmetov in ugani risbo, pri kateri je učenec narisal naslov znanega knjižnega dela, ostali pa so ugotavljali pravilno rešitev. Ta igra je bila tudi tekmovalno naravnana, zmagovalka je lahko namreč izbrala drugi film. Ko se je zunaj že stemnilo, smo vzeli izdelane lučke in se v soju svečk še malo podružili pred šolo. 
 
Po vrnitvi v knjižnico smo pripravili ležišča, se udobno namestili in si ogledali prvi film Kako ukrotiti zmaja 3. Za še bolj pristen občutek kina nam je prijazna kuharica pripravila tudi kokice. Sledil je ogled filma po izboru zmagovalke popoldanske igre. Ura je bila kar pozna in večina učencev je že zaspala.
 
Zjutraj smo se prebudili, pospravili ležišča, pojedli zajtrk in se pripravili na nov dan. Pred odhodom domov smo se še malo podružili ob knjigah in družabnih igrah. 
 
Učenci so na ocenjevalnem listu podali tudi svoje mnenje in kot kaže, se nam kmalu obeta še ena noč v knjižnici, saj so bili prav vsi navdušeni in polni pozitivnih vtisov. 
 
Dostopnost