DECEMBRSKO DOGAJANJE V KNJIŽNICI

Avtor: | Dec 21, 2022 | Dogaja

 

V veseli december smo vstopili s postavitvijo novoletne jelke ter zimske in novoletne razstave v knjižnici in pred knjižnico. Pri tem so nam pomagali tudi učenci, ki se v prostem času radi zadržujejo v knjižnici.

Na spletni strani knjižnice smo objavili spletni adventni koledar z vsakodnevnimi idejami, kako preživeti popoldan vse do 24. decembra.

 

 

Pri rednih urah knjižnično informacijskih znanj (KIZ) smo z drugošolci po kratki seznanitvi o razlikah med leposlovnim in strokovnim gradivom prebrali praznično slikanico Najlepše darilo.

S pomočjo pravljice smo se pogovarjali o pomembnosti deljenja in veliki vrednosti nematerialnih daril, ki lahko prinesejo večje zadovoljstvo kot otipljivo darilo. Po pravljici smo zamenjali vloge obdarovanca in obdarovanega ter učence prosili, da narišejo njihovo darilo za Božička, Dedka mraza ali kakšnega drugega dobrega moža. Nekaj nastalih risb smo razstavili v knjižnici.

Pri rednih urah knjižnično informacijskih znanj (KIZ) smo s tretješolci prebrali slikanico Pokloni prijaznost in žarek luči. S pomočjo pravljice smo se pogovarjali o dobrih odnosih, prijateljstvu ter nematerialnih darilih.

V pravljici smo nato poiskali nekaj značilnih lastnosti pravljic, kot so srečen konec, govoreče živali, nedoločen čas in kraj. Pred zaključkom ure smo učence prosili za risbico, kaj bi oni izboljšali v letu 2023. Nekaj nastalih risb bomo razstavili v knjižnici januarja 2023.

V zadnjem koledarskem mesecu se je končalo glasovanje za NAJ KNJIGO 2022. Izžrebali smo 3 glasovnice in nagrajencem podarili praktično darilo.

NAJ KNJIGE

 

Pri rednih urah knjižnično informacijskih znanj (KIZ) smo osmošolcem in devetošolcem predstavili e-knjižnico sBiblos, kjer si lahko izposodijo e-knjige za domače ali prostočasno branje. Po predstavitvi so si lahko na telefone naložili brezplačno aplikacijo Biblos2, ki omogoča izposojo in branje e-knjig na mobilnih napravah.

Za zaključek pa je tudi šolsko knjižnico obiskal dobri mož in nam nakupil kar nekaj novih knjig.

KNJIŽNE NOVOSTI

 

 

Želimo vam zdrav in z branjem izpolnjen zaključek leta.

VOŠČILO

 

Fotografije: Arhiv knjižnice
Dostopnost