BRANJE NE POZNA MEJA / ČITANJE NE POZNAJE GRANICE

Avtor: | Maj 24, 2023 | Dogaja, Obvestila

 

V mednarodni projekt Branje ne pozna meja/Čitanje ne poznaje granice smo

se vključili tudi v šolskem letu 2022/2023. Projekt povezuje dve osnovni šoli, slovensko in hrvaško. V hrvaški šoli berejo slovenske avtorje, v slovenski šoli pa hrvaške. Cilj projekta je promocija branja, bralnih navad in razvijanje različnih oblik pismenosti. 

Na naši šoli so v projektu sodelovali učenci 4. B z mentorico Andrejo Spudič ter posamezni učenci 6. A in 6. B z mentorico Patricijo Kravanja. 

V okviru rednega pouka so četrtošolci brali knjigo z naslovom Srečni dnevi avtorja Mira Gavrana. Ob prebrani zgodbi so se učenci pogovarjali, izrazili svoja stališča, mnenja in poustvarjali. Šestošolci pa so brali knjigo Baton in Roki avtorja Koraljke Milun. Izdelke, na katerih so se predstavili, napisali, kaj je za njih sreča, narisali hišnega ljubljenčka ter poustvarili strip, smo zbrali in ustvarili e-knjigo. 

Na sodelujoči Osnovni šoli Nikola Tesla Reka, Hrvaška pa so drugošolci brali knjigo Kdo je napravil Vidku srajčico (Tko je Vidu napravio košuljico) avtorja Frana Levstika. 

Skupaj smo izvedli srečanje preko zoom-a, kjer smo si izmenjali naše poustvarjanje in predstavitve. Zaključili smo z obljubo, da se naslednje leto vidimo v živo. 

Fotografije:

 

E-knjiga:


Koordinatorka: Manuela Jesenk 


Naslovna foto: Wilkimages, Pixbay

 

Dostopnost